Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Over GlasDraad

Wij zijn GlasDraad. Opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in het buitengebied toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. Gesteund door Mabin en de beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC, met volop expertise en ervaring in eigen huis als het gaat om de uitrol en aanleg van glasvezel in heel Nederland. Daarbij richten we ons exclusief op gebieden waar geen coaxnetwerk ligt, de zogenoemde ‘witte gebieden’.

Hier zijn de internetsnelheden voor privé en zakelijk gebruik via ADSL of schotelontvangst zeer beperkt en zijn deze ook zeer moeilijk te verbeteren. Glasvezelnetwerken ontwikkeld door GlasDraad bieden hier een passende oplossing. Het projectteam van GlasDraad is betrokken geweest bij de bouw van meer dan 250.000 glasvezelaansluitingen voor Reggefiber, CIF en Mabib.

GlasDraad ontwikkelt breedbandinfrastructuren door middel van de aanleg van moderne glasvezelnetwerken. Dit doen wij in samenwerking met gerenommeerde serviceproviders. De serviceproviders leveren de diensten aan consumenten en ondernemers, zodra het netwerk ‘belicht’ is. Wij nemen de volledige ontwikkeling van de netwerkinfrastructuur voor onze rekening. Zo zorgen wij voor de benodigde projectfinanciering, alle technische voorbereidingen, bouwvergunningen, overeenkomsten met de serviceproviders op het netwerk, aannemersselectie, de bouw van het netwerk en het beheer.

Veelal werken wij in nauwe samenwerking met bestaande, lokale initiatieven en hun ambassadeurs. Ook verzorgen wij de communicatie naar bewoners, ondernemers en andere stakeholders gedurende het project met herkenbare, op de lokale markt afgestemde campagnes.